Diensten

Services

Onze activiteiten hebben een focus op huidverzorging, -verbetering en haarverzorging in de breedste zin van het woord. Denk aan bad- en doucheproducten, deodorants, zonnecosmetica, geuren, gezichts- en lichaamsverzorging, scheerproducten en bijzondere producten als natuurlijk gecertificeerde huid- en haarcosmetica (Ecocert, Cosmos).

Productie

In co-creatie oftewel contract manufacturing gaan we naast een traditionele leveranciersrelatie een strategische partnership aan met onze klanten. Hierin werken we nauw samen met onze opdrachtgevers en hun afdelingen marketing, research & development, kwaliteit, productie en logistiek. Hierdoor worden commerciële doelstellingen, behoeftes en uitdagingen van de opdrachtgevers glashelder en wordt het beste resultaat behaald.

Capaciteit

Wij beschikken over de meest moderne machines en staan garant voor flexibele en efficiënte productiemethodes. We kunnen zowel kleine als grote batches verwerken die kunnen variëren van 100 tot en met 3000 kilo. Binnen onze afvulafdeling staan diverse afvullijnen die mogelijkheden bieden voor de verwerking van flessen, potten, tubes en dispensers. Afhankelijk van de verpakkingskeuze is ook het afvullen van de producten mogelijk bij relatief lage aantallen. Ten opzichte van concurrerende partijen in de markt, staat Personal Care Concepts bekend om de grote flexibiliteit. Wij bieden daardoor ook de ‘kleinere’ klant de mogelijkheid om een eigen product of lijn te ontwikkelen.

Kwaliteit

 
Personal Care Concepts is ISO GMP 22716/2016 gecertificeerd. Wij werken volgens de Europese Cosmetica Richtlijn (1223/2009/EG). De kwaliteitstoetsing begint al bij de ingangscontrole van al onze grondstoffen en verpakkingen en wordt doorgevoerd tot het product ons pand verlaat. Voordat een product bij ons weggaat, heeft het dus een aantal strenge controles ondergaan door van elkaar onafhankelijke personen en instituten. Bijzonder is de volgende:

Stabiliteitstesten en microbiologisch onderzoek

Alle recepturen worden onderzocht op stabiliteit en houdbaarheid. Laboratorium- en productiemonsters worden nauwlettend onderzocht op de ontwikkeling van de pH, viscositeit en de ontwikkeling van de geur en kleur. Gedurende een periode van 13 weken worden monsters bij verschillende temperaturen geanalyseerd. De testresultaten van dit onderzoek garanderen een stabiliteit van het eindproduct. Ons laboratorium is zelf in staat om microbiologisch onderzoek uit te voeren. Standaard wordt de conservering van recepturen getest door middel van zogenaamde Challengetesten. Hierbij worden opzettelijk micro-organismen aan producten toegevoegd om te kunnen beoordelen of de conservering zijn werk doet.

Innovation Centre

 
Markten zijn continue in beweging, de consument is in zekere zin grilliger dan ooit, sociale media die ontwikkelingen sneller op gang brengen en de wereld een stukje dichterbij. Ons Innovation Centre stelt alles in werk bij te blijven met hetgeen om ons heen gebeurt. Ons netwerk met vele contacten over de wereld houden ons op de hoogte met betrekking tot de laatste trends en inzichten. We zijn constant in contact met grondstofleveranciers over nieuwe werkstoffen. En natuurlijk met de verpakkingsproducenten die ons op hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Voortdurend worden nieuwe recepturen ontwikkeld met de meest hoogwaardige werkstoffen en ingrediënten. Laat niet onverlet dat wij binnen het Innovation Centre regelmatig brainstormen en nieuwe concepten ontwikkelen voor onze klanten en prospects.

Samen uw concept ontwikkelen?

Maak een afspraak