Research en Development

Alle recepturen worden onderzocht op stabiliteit en houdbaarheid. Laboratorium- en productiemonsters worden nauwlettend onderzocht op de ontwikkeling van de pH, viscositeit en de ontwikkeling van de geur en kleur. Gedurende een periode van 13 weken worden monsters bij verschillende temperaturen geanalyseerd. De testresultaten van dit onderzoek garanderen de stabiliteit van het eindproduct. Ons laboratorium is zelf in staat om microbiologisch onderzoek uit te voeren. Standaard wordt de conservering van recepturen getest door middel van zogenaamde ‘Challengetesten’. Hierbij worden opzettelijk micro-organismen aan producten toegevoegd om te kunnen beoordelen of de conservering zijn werk doet.

Innovation Centre
Markten zijn continue in beweging, de consument is in zekere zin grilliger dan ooit. Sociale media brengen ontwikkelingen sneller op gang en de wereld een stukje dichterbij. Ons Innovation Centre stelt alles in werk bij te blijven met hetgeen om ons heen gebeurt. Ons netwerk met vele contacten over de wereld houden ons op de hoogte met betrekking tot de laatste trends en inzichten. We zijn constant in contact met grondstofleveranciers over nieuwe werkstoffen. We bezoeken alle relevante beurzen. En ook onze verpakkingsproducenten houden ons op hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Pro-actief
Voortdurend worden nieuwe recepturen ontwikkeld met de meest hoogwaardige, en nieuwe werkstoffen en ingrediënten. Binnen het Innovation Centre blijven wij met toepassing van de nieuwste ontwikkelingen regelmatig brainstormen en nieuwe concepten ontwikkelen voor onze klanten en prospects.

Samen uw concept ontwikkelen?

Maak een afspraak